Aardappelwafeltjes met gepekelde ui
Van gekookte aardappelen maak je makkelijk nog puree of je bakt ze in de pan, maar dacht je ook al eens aan aardappelwafeltjes? Samen met enkele schijfjes komkommer en een gepekelde ui zorg je voor een heerlijk voorgerecht of een smakelijke lunch. Wist je trouwens pekelen dé ideale manier is om je groenten langer te bewaren?
ingrediënten:
- restje gekookte aardappelen
- komkommer
- zure room
- ei
- bloem
- kruiden naar keuze bv. bieslook, peterselie of basilicum
- rode ui, 2el witte wijnazijn, 1 el honing en 1/2 tl zout
1 Pekel de ui
- Snijd de rode ui in halve maantjes en doe in een kom.
- Voeg de witte wijnazijn, honing en zout toe.
- Voeg water toe tot de ui helemaal onder staat.
- Zet het kommetje voor min. 4 uur in de koelkast.
2 Bereid de wafeltjes
- Plet de gekookte aardappelen samen met het ei en bloem in een kom.
- Voeg de fijngehakte kruiden toe en kruid bij met peper en zout.
- Vet een wafelijzer in met wat olijfolie of boter.
- Doe 2 el beslag in het wafelijzer en bak ze goudbruin.
3 Afwerking
- Snijd de komkommer in schijfjes.
- Schik de wafeltjes op een bord en doe er een lepel zure room bij.
- Werk af met schijfjes komkommer, gepekelde rode ui en de overschot van de kruiden.