Aziatische koolsla
Deze salade maken is kinderspel! Hij ziet er niet alleen kleurrijk uit, hij is ook ontzettend lekker. De bijhorende dressing met een Aziatische toets zorgt voor extra frisheid. Ideaal als lunch of bij een heerlijk stukje vlees, vis of tortilla's!
ingrediënten:
- testjes groenten: witte kool, wortels, (rode) ui, optioneel rode peper
- gezouten pinda's
- restjes kruiden: koriander, muntblaadjes, peterselie...
- teentje look
- citroen- of limoensap
- fijne kristalsuiker
- vissaus
- rijstazijn
1 Voorbereiding
- Snijd de witte kool, wortelen en ajuin in dunne reepjes.
- Hak de pinda's fijn.
- Snipper de koriander, muntblaadjes en/of peterselie fijn.
2 Dressing maken
- Meng een geperst teentje look, citroensap, suiker, vissaus, rijstazijn en fijngehakte rode peper in een kleine kom.
- Roer tot de suiker is opgelost.
- Zet het mengsel even opzij.
3 Mengen maar
- Meng de groenten door elkaar in een grote kom.
- Giet de dressing erover.
- Hussel de pinda's en kruiden erdoor.