Broodballetjes
We are having a ball! Of we maken lekkere broodballetjes van oud brood.
recept @Vlaco
ingrediënten
- 300 g oud brood
- 2 eieren
- peper, zout, nootmuskaat
- 2 kopjes melk
- olie/boter
- Haal de broodkorsten van het brood en bak deze in de oven op 150° C voor 30 minuten. verkruimel de korsten dan tot paneermeel. Tip: gebruik de restwarmte van de oven om de korsten te drogen.
- Klop de eieren op met peper, zout en nootmuskaat (en kruiden naar keuze).
- Giet melk over het overgebleven brood, zorg dat het mengsel niet te nat wordt. Meng dit met het eimengsel.
- Rol dit tot balletjes en haal deze door het paneermeel
- Bak de balletjes krokant in olie/boter.
- Serveer in soep of als hapje samen met een dipsaus
tips en variatie:
Je kan ook (restjes) ui, knoflook of gehakte kruiden toevoegen aan de balletjes. Of voeg kerriepoeder of cayennepeper toe als je het iets pittiger wilt.Grote broodballen kun je platduwen tot burgers. Met enkele eetlepels groenten erbij heb je direct een echte groenteburger met weinig zout en verzadigde vetten.