Broodlasagne
Al eens gedacht aan broodlasagne?
ingrediënten:
- bakje ricotta
- melk
- peper, zout, nootmuskaat
- 1 courgette
- tomatensaus of passata
- oud brood (ook stokbrood of ciabatta kan)
- oregano
- geraspte kaas of plakken kaas
- Verwarm de ricotta in een pan.
- Voeg melk toe tot de saus gewenste dikte heeft. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
- Snijd de courgette over de lengte met een dunschiller of mandoline.
- Plaats de ingrediënten in laagjes in een ovenschaal. Start met tomatensaus. Plaats hierop broodsneetjes. Smeer de ricottasaus op het brood en bedek met de courgetteplakken. Bestrooi met de oregano en geraspte kaas. Herhaal tot de schaal gevuld is. Strooi bovenop nog geraspte kaas.
- Plaats in de oven voor 25 minuten op 180°C.
- Snijd in stukken en serveer.
Zin in meer lekkere receptjes met oud brood. Bestel de gratis brochure broodverspilling.