Creatieve videe met restjes kip
Een hele kip is vaak te veel om 1 keer op te eten. Met dit recept verwerk je de restjes kip in een creatieve en snelle videe.
ingrediënten:
- restje (braad)kip
- champignons
- 1 ui
- blokje kippenbouillon
- boter
- bloem
1 Voorbereiding
- Snipper de ui fijn.
- Snijd de champignons in schijfjes.
- Pluk het vlees van de kip.
2 Lekkere bouillon
- Het karkas en het vel gaan in een kookpot met water tot ze net onder staan.
- Voeg eventueel nog een blokje kippenbouillon toe voor extra smaak.
3 Heerlijke videe
- Bak de champignons en de ui. Kruid met peper en zout.
- Zeef de kippenbouillon en zet apart.
- Smelt 50 g boter in een kookpot.
- Voeg 3 of 4 eetlepels bloem toe. Roer een minuut goed om op een hoog vuur en voeg dan beetje bij beetje de kippenbouillon toe.
- Voeg de uit, champignons en kip toe.