Frittata met pasta
Precies de juiste hoeveelheid pasta koken? Dat is vaak een onmogelijke opdracht, met een grote overschot aan pasta als resultaat. Maar wat doe je daar dan mee? Een eenvoudige pastasalade kent iedereen, maar wist je dat je er ook frittata mee kan maken? Een simpele manier om je pasta te verwerken tot een lekker en vernieuwend gerecht!
ingrediënten:
- 4 eieren
- +/- 250 g pasta met saus (geen saus over? Roer er dan wat pasta door)
- gehakte kruiden bv. peterselie of basilicum
- parmezaanse of andere kaas
- peper, zout en paprikapoeder
- optioneel: overschot gare groenten
1 Voorbereiding
- Klop de eieren los in een grote kom.
- Meng het restje pasta en gehakte kruiden eronder. Voeg eventueel nog wat gare groenten toe.
- Voeg de parmezaanse kaas toe naar smaak en kruid bij met peper, zout en paprikapoeder
2 bak de frittata
- Verhit wat olijfolie in een grote bakpan.
- Giet het mengsel in de pan en zet het vuur wat lager.
- Bak tot je de frittata kan optillen met een spatel.
3 Grillen en afwerking
- Leg de gebakken frittata nog even onder de grill. De bovenkant moet wel smeuïg blijven.
- Werk nog verder af met extra kaas en kruiden naar keuze.
- Lekker met wat sneden brood of rucola.