Geheime appeltaartjes
recept van Vlaco
ingrediënten:
- 4 appelen
- 1 ei
- 250 ml melk
- 6 sneden brood
- 80 g suiker
- 1 koffielepel kaneel
- 1/2 koffielepel speculaaskruiden
- 1/2 koffielepel kardemom
bereiding:
- Verwarm de oven voor op 200° C.
- Schil de appelen, ontdoe ze van het klokhuis en snijd de appelen in blokjes.
- Klop het ei los met de melk en week hierin de repen brood.
- Prak goed met een vork.
- Meng in een kom de suiker met de kruiden.
- Doe hiervan 20 gram bij het broodmengsel en meng goed.
- Houd 20 gram van het suikermengsel apart en haal daar de blokjes appel door.
- Neem een muffinbakplaat en leg hierin papieren muffinvormpjes.
- Schik hierin het broodmengsel.
- Leg de appelblokjes erop.
- Strooi de rest van het suikermengsel over de muffins.
- Bak gedurende 30 minuten op 200° C.
Tip: je kan ook 1 grote taart maken. Leg bakpapier in een ovenschaal met op de bodem het melk-broodmengsel en daar bovenop de appelen. Ga verder op dezelfde manier te werk.