Groentepizza
Pizza en groenten: een uitstekende combinatie! Met enkele restjes groenten naar keuze tover je in een mum van tijd een lekkere en gezonde pizza op tafel.
ingrediënten:
- kant-en-klare pizzabodem (of maak de bodem zelf met 2 bloemkolen, 100 g cashewnoten en 150 g parmezaanse kaas)
- blikje tomatenstukjes
- restje courgette, groene asperges, zoete maïs, paprika, champignons...
- geraspte kaas
- italiaanse kruiden
1 Voorbereiding
- Snijd de restjes groenten in stukjes.
- Giet de maïs uit blik af.
- Maak je de pizzabodem liever zelf? Meng de bloemkolen, cashewnoten en geraspte kaas in een blender. Breek hierboven 2 eitjes, voeg wat italiaanse kruiden toe en kneed het deeg. Rol uit op de bakplaat met bakpapier en bak 30 minuten in de oven op 200° C.
2 Bekleed de pizza
- Start met de tomatenstukjes.
- Voeg alle restjes toe: je pizza is nooit te vol ;-)
- Werk af met kaas.
3 in de oven
- Verwarm de oven voor op 220° C.
- Zet de pizza +/- 12 minuten in de oven.
- Kruid de pizza met Italiaanse kruiden naar smaak.
- Werk eventueel af met rucola of truffelolie.