×

Kies uw gemeente/straat

We geven je graag informatie op maat.
Selecteer hier jouw gemeente en straat.

Kies je gemeente/straat

Jouw gemeente niet in deze lijst?

Bent je op zoek naar ‘onderwijs en vorming’, geef dan het adres van je school in.

Voor alle andere bezoekers die niet een gemeente uit de werkingsgebied van IOK en IOK Afvalbeheer wonen of werken, geef ‘Geel’ en ‘Antwerpseweg’ in.

        Vacatures  /  Contact          

Groentepizza

Pizza en groenten: een uitstekende combinatie! Met enkele restjes groenten naar keuze tover je in een mum van tijd een lekkere en gezonde pizza op tafel.

 pizza in de oven

ingrediënten:

  • kant-en-klare pizzabodem (of maak de bodem zelf met 2 bloemkolen, 100 g cashewnoten en 150 g parmezaanse kaas)
  • blikje tomatenstukjes
  • restje courgette, groene asperges, zoete maïs, paprika, champignons... 
  • geraspte kaas
  • italiaanse kruiden

1 Voorbereiding

  • Snijd de restjes groenten in stukjes. 
  • Giet de maïs uit blik af. 
  • Maak je de pizzabodem liever zelf? Meng de bloemkolen, cashewnoten en geraspte kaas in een blender. Breek hierboven 2 eitjes, voeg wat italiaanse kruiden toe en kneed het deeg. Rol uit op de bakplaat met bakpapier en bak 30 minuten in de oven op 200° C. 

2 Bekleed de pizza

  • Start met de tomatenstukjes. 
  • Voeg alle restjes toe: je pizza is nooit te vol ;-)
  • Werk af met kaas. 

3 in de oven

  • Verwarm de oven voor op 220° C. 
  • Zet de pizza +/- 12 minuten in de oven. 
  • Kruid de pizza met Italiaanse kruiden naar smaak. 
  • Werk eventueel af met rucola of truffelolie.