Hartige broodschotel met spinazie
Heb je een volledig brood (of meer) over? Dan is deze hartige ovenschotel de ideale manier om de overschot weg te werken!
ingrediënten:
- 1 oud brood
- 400 gram uien
- 2 teentjes look
- 1,5 kg spinazie
- 300 g zongedroogde tomaten
- 10 eieren
- 600 ml melk
- 100 g gemalen kaas
- maïsolie
- 1 el mosterd
bereiding
- Snipper de uien fijn, bak ze en voeg de spinazie toe samen met de look. Kruid naar keuze.
- Als de spinazie helemaal geslonken is, schep je de fijngesneden zongedroogde tomaatjes er door.
- Laat het spinazie-mengsel uitlekken in een vergiet of zeef en druk het meeste van het vocht er uit.
- Snijd het brood in vieren (of kleiner).
- Verdeel het brood over de schaal met een deel van het spinaziemengsel er tussen. Herhaal dit tot alles op is.
- Klop de eieren los met de melk en mosterd en breng op smaak met een snuifje peper en zout. Giet het eiermengsel over de schaal en bestrooi met wat gemalen kaas.
- Bak de schotel +/- 35 minuten op 170° C.
Met dank aan de leerlingen van VTI Spijker uit Hoogstraten voor het recept.