Mozzarellasticks
Enkele sneden brood over? Gooi ze niet zomaar weg! Zara toont hoe je er nog heerlijke mozzarellasticks van kan maken.
ingrediënten:
- 1 bol mozzarella
- sneden oud brood
- 25 gram paneermeel
- 1 ei
- olijfolie
- 1 chilipeper
- basilicumblaadjes of peterselie
- peper en zout
1 Bereid de sticks
- Snijd de korstjes van het brood.
- Snijd de mozzarella in reepjes en kruid met peper en zout.
- Leg de reepjes op het uiteinde van de boterham en rol op.
2 Paneren en bakken maar!
- Klop het ei los en voeg enkele druppels water toe aan het mengsel.
- Haal de rolletjes door het eimengsel en daarna door het paneermeel.
- Laat even opstijven in de ijskast.
- Bak in de friteuse op 175° tot ze goudbruin zijn.
3 Klaar om te serveren!
- Maak een dipsaus met fijngehakte chilipeper, olijfolie en peper en zout.
- Werk af met basilicum of peterselie.
- Smakelijk!
(recept door de leerlingen van VTI Spijker, Hoogstraten)