×

Kies uw gemeente/straat

We geven je graag informatie op maat.
Selecteer hier jouw gemeente en straat.

Kies je gemeente/straat

Jouw gemeente niet in deze lijst?

Bent je op zoek naar ‘onderwijs en vorming’, geef dan het adres van je school in.

Voor alle andere bezoekers die niet een gemeente uit de werkingsgebied van IOK en IOK Afvalbeheer wonen of werken, geef ‘Geel’ en ‘Antwerpseweg’ in.

        Vacatures  /  Contact          

Restje rijst met Sanoma kip

Sanoma kip is een recept uit Jemen. Lekker om te combineren met een restje rijst. Maar je kan er ook andere restjes groenten in verwerken. Of vervang de kip door tofu voor een vegan versie. 

bord met restje rijst en groenten en kip

ingrediënten:

  • kipfilet
  • aardappelen en restje rijst
  • wortel, broccoli, paprika, ui
  • fijngehakte knoflook en gember
  • tomatenpassata
  • kruiden: kaneelstokje, kardemonpeulen, zwarte peper, zout, komijn, kurkuma, curry en paprikapoeder

1 Bereid de groenten en de kip

  • Snijd de broccoli, aardappelen en wortelen in stukjes en kook of stoom alles beetgaar. 
  • Snijd de kip in stukjes en kook in een aparte pot. Voeg zout, kaneelstokje en kardemonpeulen toe voor smaak. 

2 Bereid de saus

  • Snijd de paprika en uien in de lengte. Verhit olijfolie in een grote pan en bak de fijngehakte knoflook en gember tot ze zacht en lichtbruin zijn. 
  • Voeg de paprika en uien toe.
  • Bak samen met de kruiden. 
  • Voeg de passata toe en roer goed. 

3 Serveer de Sanoma kip

  • Voeg de gekookte kip en groenten bij de saus. Kruid met peper en zout en laat even sudderen op een laag vuurtje. 
  • Bak de rest met eventuele restjes groenten of warm op. 
  • Klaar om te serveren!