Rijstsalade in een bokaal
Restjes rijst, couscous, aardappelen of quinoa over? Gooi ze niet weg. Vince maakt met wat rijst en restjes groenten een heerlijke lunch voor de volgende dag. Ook restjes kaas, vis of vlees en yoghurt kan je makkelijk verwerken in deze frisse maaltijdsalade. De mogelijkheden zijn eindeloos. In een hippe glazen bokaal wordt de salade helemaal een blikvanger.
ingrediënten:
- restjes rijst
- restjes groenten (bijvoorbeeld: sla, spinazie, wortelen, ui, komkommer, advocado, boontjes, tomaatjes...)
- kip/zalm/tofu of krabsticks
- (rijst)azijn,
- mayonaise en/of yoghurt
- pikante saus (bijvoorbeeld: srirache of wasabi)
1 Voorbereiding
- Snijd de groentjes fijn.
- Er is nog een restje kipfilet over, Vince snijdt die in stukjes.
- Een paar krabstickjes kunnen er ook nog bij.
2 Laagjes maken
- Breng de rijst op smaak met enkele druppels (rijst)azijn, een heel klein beetje suiker en evenveel zout.
- Verdeel de rijst over de bokalen.
- Maak de laagjes met de groenten, kip of krab. Een variant met enkel groenten smaakt ook heerlijk.
3 Topping naar keuze
- Maak een sausje met mayonaise, yoghurt en een pikante saus zoals sriracha of wasabi.
- Verdeel de saus over de bokalen.
- Werk eventueel af met restjes verse kruiden.