×

Kies uw gemeente/straat

We geven je graag informatie op maat.
Selecteer hier jouw gemeente en straat.

Kies je gemeente/straat

Jouw gemeente niet in deze lijst?

Bent je op zoek naar ‘onderwijs en vorming’, geef dan het adres van je school in.

Voor alle andere bezoekers die niet een gemeente uit de werkingsgebied van IOK en IOK Afvalbeheer wonen of werken, geef ‘Geel’ en ‘Antwerpseweg’ in.

        Vacatures  /  Contact          

Rijstsalade in een bokaal

Restjes rijst, couscous, aardappelen of quinoa over? Gooi ze niet weg. Vince maakt met wat rijst en restjes groenten een heerlijke lunch voor de volgende dag. Ook restjes kaas, vis of vlees en yoghurt kan je makkelijk verwerken in deze frisse maaltijdsalade. De mogelijkheden zijn eindeloos. In een hippe glazen bokaal wordt de salade helemaal een blikvanger.

Vince met rijstsalade

ingrediënten:

  • restjes rijst
  • restjes groenten (bijvoorbeeld: sla, spinazie, wortelen, ui, komkommer, advocado, boontjes, tomaatjes...)
  • kip/zalm/tofu of krabsticks
  • (rijst)azijn,
  • mayonaise en/of yoghurt
  • pikante saus (bijvoorbeeld: srirache of wasabi)

1 Voorbereiding

  • Snijd de groentjes fijn.
  • Er is nog een restje kipfilet over, Vince snijdt die in stukjes.
  • Een paar krabstickjes kunnen er ook nog bij.

2 Laagjes maken

  • Breng de rijst op smaak met enkele druppels (rijst)azijn, een heel klein beetje suiker en evenveel zout.
  • Verdeel de rijst over de bokalen.
  • Maak de laagjes met de groenten, kip of krab. Een variant met enkel groenten smaakt ook heerlijk.

3 Topping naar keuze

  • Maak een sausje met mayonaise, yoghurt en een pikante saus zoals sriracha of wasabi.
  • Verdeel de saus over de bokalen.
  • Werk eventueel af met restjes verse kruiden.