Smakelijke ijskoffie
Ijskoffie: een heerlijk drankje voor een warme zomeravond. Maar een ijskoffie wordt al snel te waterig, waardoor de lekkere koffiesmaak vervaagt. Dit recept geeft de oplossing tegen waterige ijskoffies. En je verwerkt er bovendien je restjes koffie in, een win-win!
ingrediënten:
- restjes koffie
- melk
- optioneel: karamelsiroop (of eender welke andere siroop met smaak naar keuze)
1 Koffie invriezen
- Giet de restjes van koffie in een ijsblokjesvorm.
- Zet de vorm in de diepvries tot de blokjes koffie bevroren zijn.
2 Melk opwarmen
- Warm een kopje melk lichtjes op een vuur of in de microgolf.
- Haal de bevroren blokjes koffie uit de ijsblokjesvorm.
3 Inschenken
- Zorg voor het inschenken van de ijskoffie dat de glazen gekoeld zijn.
- Voor een extra zoete touch kan je het glas insmeren met een laagje (karamel)siroop.
- Doe de bevroren koffieblokjes in het gekoelde glas.
- Giet de verwarmde melk erover. De warme melk zorgt voor een romige ijskoffie.