Suikervrije granola met een overrijpe banaan
In dit recept ontdek je hoe je van een overrijpe banaan een smakelijke en gezonde granola kan maken. Perfect voor een voedzaam ontbijt of knapperige snack!
ingrediënten:
- 110 g havermout
- 1 overrijpe banaan
- +/- 75 g notenmix
- 0.5 tl kaneel
- 1.5 el kokosolie
- 1.5 el honing
- snuifje zout
1 Voorbereiding
- Meng de gehakte noten samen met de havermout, kaneel en zout. Schep ze op een bakplaat.
- Smelt de kokosolie en honing in een klein pannetje.
2 Granola bereiden
- Prak de overrijpe banaan met een vork.
- Roer de gesmolten kokosolie en honing erdoor.
- Meng de natte ingrediënten rechtstreeks op de bakplaat met de droge ingrediënten.
- Spreid de granola zo gelijk mogelijk uit.
3 Bakken maar
- Bak de granola 10 à 15 minuten op 200° C.
- Tip: draai regelmatig om zodat alle kanten mooi gekleurd zijn.
- Haal de granola uit de oven en laat afkoelen.
- Bewaar in een luchtdichte bokaal.