Zomerse Mexicaanse toast
In dit recept verwerk je zowel restjes oud brood als groenten. Met wat sambal en enkele jalapeños als topping zorg je voor een pikante variant. Ook perfect als vulling voor een zuiderse wrap!
ingrediënten:
- sneden oud brood
- gekookte hesp
- restjes groenten naar keuze (bv. ui, paprika, knolselder, courgette...)
- sambal
- optioneel: maïs of bonen
- cheddarkaas
1 Voorbereiding
- Snijd enkele dikkere sneden oud brood of gebruik oude sneden brood.
- Rooster ze in de broodrooster of de oven.
- Beleg ze met gekookte hesp.
2 Tover de restjes om tot groentemengsel
- Snijd de restjes groenten in blokjes.
- Stoof de groenten tot ze gaar zijn.
- Voeg de sambal toe naar smaak. Een bouillonblokje is ook een lekkere toevoeging.
- Voeg eventueel nog maïs en bonen toe.
3 Beleggen maar
- Schep het groentemengsel op de geroosterde toast met hesp.
- Leg bovenaan een plakje cheddarkaas.
- Plaats onder de grill tot de kaas gesmolten is.
- Hou je van extra pittig? Voeg dan nog enkele jalapeños toe.